
BIOLINIE Bazalkový bujon
Jedinečný chuťově velmi zajímavý výrobek na českém trhu. Bazalkový bujón je vhodný k přípravě lahodného vývaru nebo také k dochucení různých zeleninových či masových pokrmů, rýže, těstovin, omáček a pokrmů z hub. Tento bujón je vyroben výhradně ze surovin v biokvalitě.
Neobsahuje glutamát sodný ani další pro zdraví nevhodné látky.
SLOŽENÍ: Dehydratovaný výrobek - přírodní mořská sůl, kvasnicový extrakt*, olej rostlinný*,
sušená zelenina* (bazalka*, cibule*, mrkev*, celer*, petržel*, majoránka*), rýžová mouka*,
kukuřičný škrob*, miso* (sója*, rýže*, voda, sůl, koji), koření*
*/ z ekologického zemědělství

BIOLINIE Hovězí bujon
Univerzální bujón, který můžete použít jako hovězí vývar nebo na dochucení různých druhů polévek, omáček a šťáv k masu. Velice dobře se dá použít také pro dochucení rýže nebo těstovin.
Jeho masovou chuť harmonicky doplňuje vhodně zvolená bio zelenina, především cibule, celer,
mrkev a česnek. Z jedné kostky lze připravit půl litru vývaru.Tento bujón je vyroben výhradně ze
surovin v biokvalitě. Neobsahuje glutamát sodný ani další pro zdraví nevhodné látky.
SLOŽENÍ: Dehydratovaný výrobek - přírodní mořská sůl, kvasnicový extrakt*, olej rostlinný*,
sušená zelenina* (cibule*, mrkev*, celer*, česnek*, rozmarýn*), hovězí maso*, rýžová mouka*,
kukuřičný škrob*, miso* (sója*, rýže*, voda, sůl, koji), koření*
*/ z ekologického zemědělství
BIOLINIE zeleninový bujón
- bez glutamátu sodného
- výrobek neobsahuje barviva, aromata a škodlivá éčka.
BIOLINIE zeleninový bujón je vyroben výhradně ze surovin v biokvalitě. Neobsahuje glutamát sodný ani barviva, aromata a škodlivá éčka. Zeleninový bujón plnohodnotně nahrazuje na přípravu složitý zeleninový či masový vývar. Použít jej můžete do polévek, omáček, zeleninových pokrmů a těstovinových pokrmů.
Složení: přírodní mořská sůl, kvasnicový extrakt*, olej rostlinný palmový*, kukuřičný škrob*, dehydrovaná zelenina v proměnlivém poměru 6% (cibule, mrkev, celer, petržel, česnek)*, koření*
* z ekologického zemědělství.
Zeleninový vývar s tvarohovými kuličkami
80 g měkkého tvarohu, 15 g másla, 1 žloutek, 2 lžíce strouhanky, mořská sůl, muškátový oříšek, zelené bylinky (pažitka, petrželka, bazalka, apod.), 2 kostky BIOLINIE zeleninového bujónu – na 1 l vývaru.
Žloutek utřeme do pěny se změklým máslem, tvarohem a solí, přidáme strouhanku, jemně nasekané bylinky a necháme chvíli odpočinout. Tvoříme malé knedlíčky, které zavaříme do osolené vařící vody, vaříme 4 minuty. Scedíme a vložíme do vývaru. Do polévky můžeme přidat také zeleninu dle vlastního výběru.
BIOLINIE kuřecí bujón
Jediný kuřecí bujón v bio kvalitě na českém trhu. Neobsahuje glutamát sodný ani další pro zdraví nevhodné látky. Jeho chuť harmonicky doplňuje vhodně zvolená bio zelenina, především cibule, celer, petržel a česnek. Je vhodný na dochucení polévek, omáček, ideální je pro přípravu rýžových pokrmů či masových směsí. Z jedné kostky lze připravit půl litru vývaru. |