BIOLINIE kuskus
Kuskus (Couscous) je tradiční marocké lidové jídlo. Tento kuskus je vyroben z ekologicky pěstované tvrdé pšenice, která je nejdříve zpracována na krupici a dále formována do kuliček. Poté jsou napařovány a vysušeny. Tím, že je kuskus produkován z celých zrn (celozrnný), obsahuje spoustu cenných látek obsažených právě v obalových vrstvách zrna a také vlákninu. Použití je stejné jako u rýže a jiných obilovin. Je vhodný pro rychlé vaření, jeho příprava je velice krátká. Lze jej uvařit s mlékem jako dezert s ovocem, do salátů, se zeleninou, luštěninami či masem.
Základní příprava kuskusu: zalijeme horkou vodou 1:2 a necháme 10 min. stát. Takto připravený kuskus můžeme dále upravovat opékáním, marinováním, dušením s dalšími ingrediencemi, zapékáním atd.