BIOLINIE kuskus
Kuskus (Couscous) je tradiční marocké lidové jídlo.
Tento kuskus je vyroben z ekologicky pěstované tvrdé
pšenice, která je nejdříve zpracována na krupici a dále
formována do kuliček. Poté jsou napařovány a vysušeny.
Tím, že je kuskus produkován z celých zrn (celozrnný),
obsahuje spoustu cenných látek obsažených právě v
obalových vrstvách zrna a také vlákninu. Použití je
stejné jako u rýže a jiných obilovin. Je vhodný pro
rychlé vaření, jeho příprava je velice krátká. Lze jej
uvařit s mlékem jako dezert s ovocem, do salátů, se
zeleninou, luštěninami či masem.
Základní příprava kuskusu: zalijeme horkou vodou 1:2 a
necháme 10 min. stát. Takto připravený kuskus můžeme
dále upravovat opékáním, marinováním, dušením s dalšími
ingrediencemi, zapékáním atd. |
|