Rýžové chlebíčky Biolinie jsou nízkotučné bezlepkové pufované výrobky vyrobené ze surovin vypěstovaných v ekologickém zemědělství. Jsou velkým zdrojem vlákniny a mají nízký obsah soli. Jejich základem je natural (hnědá) rýže, která je zdrojem velkého množství škrobu, bílkovin a uhlovodanů, které tělo zásobují energií. Rýže je lehce stravitelná a neobsahuje lepek, proto ji mohou konzumovat také lidé trpící celiakií, obsahuje vysoké množství vitamínů B a křemík. Navíc posiluje srdeční činnost a krevní oběh a podporuje vylučování tekutin. Vláknina pomáhá předcházet mnoha onemocněním, a hraje proto v našem životě velice důležitou úlohu. Nerozpustná působí proti zácpě, má příznivý účinek na některá střevní onemocnění a je prevencí proti rakovině střev. Rozpustná část vlákniny způsobuje snížení krevních tuků – cholesterolu a triglyceridu.
Rýžové chlebíčky ochucené skořicí a mléčnou čokoládou můžeme konzumovat po jídle spíše jako lehký dezert. Neochucené si můžeme vychutnat jako svačinku s pomazánkami firmy ZWERGENWIESE, které přivítají nejen vegetariáni a milovníci zdravé kuchyně
Základním technologickým postupem je tzv. pufování (z angl. slova puffed = odulý, oteklý), které spočívá v tom, že se rýže dávkuje do forem pečícího stroje, kde pod vlivem tlaku a vysoké teploty 300 °C dojde k odpaření vlhkosti, nabobtnání zrn a vytvarování tvaru chlebíčků. Chlebíčky se dále máčí do čokolády (chlebíčky s mléčnou čokoládou) a posléze suší v sušicích strojích.
Rýžové chlebíčky –
vyrobeny z rýže natural
Rýžové chlebíčky jablečno-skořicové – základ
tvoří rýže natural. Ochuceny jsou cukrem z ekologického zemědělství,
solí, skořicí, jablečným aroma a kyselinou citrónovou.
Rýžové chlebíčky s mléčnou čokoládou – základ opět
tvoří rýže natural a lahodná čokoláda v bio kvalitě.
![]() |
![]() |
|||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||||
BIOLINIE
Rýžové chlebíčky s čokoládou získaly na veletrhu SALIMA ocenění Trendy
2006 v kategorii "Go Future! |
||||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||||